’t Dorpshuis Ruurlo – aandacht, gastvrij en gezellig

 

Van oudsher heeft het dorp Ruurlo een veelzijdig en actief verenigingsleven. Sinds oktober 2016 maakt ook ’t Dorpshuis Ruurlo daar deel van uit. Het Dorpshuis is gevestigd in de bibliotheek (Dorpsstraat 74) en bevindt zich in het centrum van Ruurlo. Ons motto is: “Voor en door Ruurlo”. Doel is elkaar te ontmoeten, nieuwe contacten op te doen en meer samenhang en verbondenheid te creëren.

In ’t Dorpshuis kun je terecht voor ontmoeting, gezelligheid, een spelletje, activiteiten en ondersteuning. Onze vaste openingstijden zijn: dinsdag- en vrijdagochtend van 10.00 – 12.00 uur. Je wordt verwelkomd door onze gastvrouwen die je welkom heten en een vertrouwd gevoel geven. Zij zijn ook het aanspreekpunt voor vragen of ideeën. Het is goed te weten dat ’t Dorpshuis ook in de vakantieperiodes gewoon geopend is. Vooral op de dinsdagochtend kunnen we nog nieuwe bezoekers gebruiken.

Bezoekers van jong tot oud komen voor een gesprekje, kopje koffie of thee, een spelletje, het lezen van de krant maar soms ook voor deelname aan een van de activiteiten of workshops die regelmatig worden georganiseerd. Behalve de inloopochtenden op dinsdag en vrijdag kent ’t Dorpshuis een aantal vaste activiteiten zoals de wandelgroep (een keer per 2 weken) en het handwerkcafé (laatste vrijdag van de maand). Vanzelfsprekend kunnen altijd nieuwe ideeën worden aangedragen bij de gastvrouwen. Ook met Kerstmis en Pasen is er een samenzijn met lunch of een maaltijd voor mensen die deze dagen alleen zijn. Alle activiteiten staan steeds in de agenda op de website genoemd.

Bezoekers vertellen

“De inloopochtenden bezoek ik al vanaf het begin. Het is er leuk en gezellig en ik beleef er dan ook veel plezier aan. Je hoort nog eens wat en je luistert naar de verhalen van de ander. Je leert nieuwe mensen kennen en er ontstaat een binding met de mensen.” Een andere bezoekster vertelt: “Ik kom niet uit Ruurlo en kende niemand hier. Als je alleen komt te staan moet je op zoek naar een nieuwe invulling en die heb ik gevonden in ’t Dorpshuis. Het is mijn vaste uitgaansdag geworden. De gastvrouwen hebben belangstelling voor je en vangen je goed op. Soms gaan we na ’t Dorpshuis met een aantal wat eten hier in het dorp. Heel gezellig allemaal.”

Door alle activiteiten en het aantal bezoekers dat aan een of meer hiervan deelneemt heeft ’t Dorpshuis zijn bestaansrecht in en voor Ruurlo de afgelopen jaren wel bewezen. We hopen dat nóg meer inwoners van Ruurlo en daarbuiten ons weten te vinden en de soms best wel moeilijke stap zetten om eens vrijblijvend te komen kijken. Ook mensen die net nieuw in Ruurlo zijn komen wonen nodigen wij uit eens een kijkje in ’t Dorpshuis te komen nemen. Het bestuur en de gastvrouwen – waarvan de meeste al vanaf het begin werkzaam zijn – heten je hartelijk welkom en zullen ervoor zorgen dat je je niet verloren voelt.

Onze gastvrouwen zien er naar uit je te ontmoeten!

Voor meer en actuele informatie kun je terecht op de website of bellen 06-13917062.